CroatianEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Nadbiskup Carballo na Mladifestu: Ovdje se moli za Papu! Ovi mladi ljube Crkvu!

2fmcarballo

02/08/2019

U petak, drugog dana 30. Festivala mladih u Međugorju program je počeo u rano jutro molitvom Krunice na Podbrdu. Tisuće mladih već od rane zore dolazile su na Podbrdo, dolazile su Majci gdje se u šest sati molila Krunica. I ovi mladi ostavili su trag na Brdu ukazanja, kao i milijuni koji su tu stazu utrli prije njih u posljednjih gotovo četiri desetljeća.

Nakon molitve na Podbrdu program se nastavio jutarnjom molitvom i katehezom. Katehezu je mladima držao nekadašnji generalni ministar franjevačkog reda, a danas tajnik Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života nadbiskup Jose Rodriguez Carballo. Potom su uslijedila svjedočanstva bračnog para Katarine i Pere Eranovića, koji su govorili o predbračnoj čistoći, te mladih s Floride koji su napisali pjesmu za ovogodišnji Mladifest.

Nakon kateheze razgovarao je s medijima, naglasivši na početku kako mu ovo nije prvi dolazak u Međugorje i na Mladifest.

-Za mene je milost biti ovdje. Poznajem Međugorje i franjevce. Dolazio sam ovdje više puta da bih poticao franjevce u njihovom radu. Drugi put sam na Festivalu mladih. Za mene je ovo iznenađenje jer znam kada je ovaj Festival započeo prije trideset godina da je bilo jako malo mladih, a da će ovih dana u Međugorju biti osamdeset tisuća ljudi. Mladi traže puninu smisla života, koju nam daje Krist, a Kristu možemo doći preko Marije. Netko tko dolazi u Međugorje, traži Krista, odnosno smisao života. Vidim da to traženje raste. I kada netko kaže da su mladi izgubljeni, dovoljno je doći ovdje i vidjeti razlog velike nade, a ovdje se dolazi moliti. Jučer je, primjerice, molitva započela u 18 sati a trajala do 22 sata i 15 minuta, dakle više od četiri sata.

Ovdje se traži mir i pomirenje, eto zašto imamo ovdje brojne ispovijedi. Ovo je mjesto molitve i pomirenja. Ispovijed nije u krizi, možda su ispovjednici u krizi, dovoljno je vidjeti koliko se ljudi ovdje želi ispovjediti. Pozivam svećenike da sjednu i da daju odrješenje u ima Božje. To je veliko poslanje svećenika u ime Crkve. Ovdje su predstavnici osamdeset zemalja. Ovdje se živi katoličanstvo Crkve i vidim da postoji duboko jedinstvo sa Svetim Ocem. Ovdje se moli za Papu i kada sam danas u katehezi citirao Svetoga Oca upravo tada su bili najjači aplauzi. Ovi mladi ljube Crkvu i stoga zahvaljujem Svetom Ocu što je otvorio mogućnost dolaska ovdje da se ovdje moli, kazao je nadbiskup Carballo. (FOTO)

 

Fan box